Actueel

HANS WITHOOS photographic paintings

HANS WITHOOS photographic paintings 30-01-2020


In samenwerking met Oogenlust presenteren wij van 19 mei t/m 27 juni 2020 een grote overzichtstentoonstelling van kunstenaar en fotograaf Hans Withoos.  In zijn werk creëert Hans een wereld van overvloed en schone schijn. Hij noemt zichzelf geen fotograaf, maar maker van beelden. Je zou ook ‘verhalenverteller’ kunnen zeggen, want zijn romantische, dramatische werken boordevol symboliek geven laag voor laag hun geheimen prijs. Rotterdam is zijn thuis, de wereld is zijn werkterrein. De expositie 'Photographic Paintings' gaat van start met het evenement 'Aan tafel met Hans Withoos' waarvoor u nu al tickets kunt bestellen via www.oogenlust.com
 
In 2017 kwam Withoos’ eerste boek ‘Photographic Paintings’ uit. Een tweede boek volgde al snel na zijn solotentoonstelling ‘Withoos meets Withoos’ in het Westfries museum. In deze serie herinterpreteert hij de schilderkunst van zijn voorvader Matthias Withoos en combineert deze met zijn eigen werk. Het resultaat is een betoverende reeks foto´s die nog steeds  blijft groeien.

In de overzichtstentoonstelling ‘Photographic Paintings’ toont Hans Withoos divers werk uit zijn hele oeuvre, hiervan zijn zelfs enkele kunstwerken nooit eerder geëxposeerd.

Terug naar overzicht