Actueel

Awakening Spring

Awakening Spring 23-03-2018

De tentoonstelling van Marianne Benkö vormt een sprankelende start van het voorjaar.

‘Wie verrast wil worden door een dichterschap dat in kleur, en niets dan kleur,essentiële spanningen en harmonieën waarneembaar maakt, raakt niet uitgekeken op het werk van Marianne Benkö’

Hella Haasse, 2004

Met textiel schildert zij voorstellingen die refereren aan de gobelins van weleer: wandtapijten vol complexe afbeeldingen van planten, bomen en landschappen. Het is textiel wat haar hart doet kloppen, aards en dicht bij de mens. Weven is één van de oudste technieken die wij kennen. Het weefproces toont parallellen met het leven zelf. Benkö verweeft haar innerlijke wereld met de beelden die zij om zich heen ziet. Abstracte landschappen vallen van dichtbij uiteen in een wereld van detail, textuur en diepte, opgebouwd uit ontelbare fijne draadjes. Daarnaast laat zij haar schilderijen in mixed media zien.

Wij nodigen u van harte uit op de preview donderdag 22 maart van 19.00 - 22.00 uur. Bent u op dat tijdstip niet in de gelegenheid om te komen, dan lukt dat mogelijk wel tijdens de voorjaarssfeerdagen van Oogenlust op 23, 24 en 25 maart. Alle bedrijven op het Domein zijn open op vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Terug naar overzicht