Actueel

Divina Commedia

Divina Commedia 24-02-2018

La Divina Commedia is een epos van de Florentijnse dichter Dante Alighieri, geschreven in de 14e eeuw. Dante beschrijft in de Komedie zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: Hel, Louteringsberg en Hemel. Van diepe ellende tot het hemels paradijs. Dit epos is de inspiratiebron geweest voor kunstenaar Nick Seijkens, die op deze tentoonstelling zijn nieuwste schilderijen aan u presenteert.

Liesbeth Rutten verbeeldt de zielenroerselen van de mens in brons. In de geabstraheerde bronzen die zij nu in de galerie laat zien, speelt Liesbeth graag met structuren van symbolische beeldelementen die zij vindt in de natuur en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld.

Het werk van Harry de Leeuw valt onder het lyrisch realisme met als inspiratiebron landschap en architectuur. Hij zoekt daarin naar een sfeer die verleidt tot herinneringen en verhalen. Volgens de Leeuw geeft landschap een gevoel van vrijheid en rust. Water, bergen, bomen en weidse open gebieden zijn elementen van het landschap die hem aanspreken en waardoor hij zich laat inspireren.

Foto’s maken van verlaten objecten is bijna als reizen door de tijd. Marjolein Loppies is al ruim 30 jaar fotograaf en de afgelopen jaren heeft ze haar focus gelegd op het fotograferen van verlaten plekken in o.a. België, Italië en (oost) Duitsland. Deze vorm van fotograferen van ruimtelijke ontdekkingen wordt ook wel Urbex photography genoemd.

Terug naar overzicht