Actueel

WinterArt 2017

WinterArt 2017 18-11-2017

Een belevingsexpositie met bijzondere kunst.

Door het gebruik van en het experimenteren met materiaal als zink, lood, tin, ijzer, messing, was, lak en papier, kunnen wij Albert Heijdens scharen onder de materieschilders. De vaak niet afgekaderde randen van zijn schilderijen geven de indruk van oneindigheid en accentueren de gelaagdheid in zijn werk. In zijn werk maakt hij vaak gebruik van muziekschrift, meestal onleesbare teksten en spontaan ontstane symbolen. Ook zijn er gestileerde figuren in te ontdekken. In zijn kostuumvormige objecten is duidelijk zijn theaterachtergrond terug te vinden. Op dit moment is hij in zijn werk duidelijk op zoek naar verstilling en versobering met behoud van zeggingskracht. Het thema boeken werkt hij uit in diverse vormen en formaten, boeken in kombinatie met objecten, kleine metalen handboekjes en wandboeken.

De stad! Al duizenden jaren lang het kloppend hart voor civilisatie, innovatie, inspiratie, economische en culturele ontwikkeling. Wanneer en waar dan ook. Babylon, Athene, Rome, Venetië, New York, Sjanghai. Die stad, een bron van inspiratie voor Toos van Holstein, Nederlands Briljanten Kunstenaar 2016. Voor deze eindejaarsexpositie richtte zij er haar artistieke pijlen op. Zo zijn er een aantal volstrekt persoonlijke cityscapes ontstaan. Stadschappen die je herkent, maar nooit kunt plaatsen. Want ze bestaan niet echt, behalve in de fantasie van Toos van Holstein.

In de sculpturen van Miep Maarse spelen dieren een grote rol. Het nijlpaard, olifanten en beren dienen daarbij als inspiratiebron. De lichtvoetige zwaartekracht en de tederheid van de krachtpatsers weet zij op een vakkundige en originele wijze uit te buiten. Zij begeestert de beesten met haar onstuitbare optimisme en vrolijkheid. Haar dieren worden geen mensen maar krijgen herkenbare menselijke trekken.

De stad is voor Carl Soete een speeltuin aan tekens, symbolen, vormen en kleuren. Het samenspel van dit alles geeft een algemene kleurige en dynamische sfeer. Zonder die tekens zou de stad echt grauw en grijs zijn. Zijn schilderwerken zijn een mengelmoes van kleuren en vormen. Ze gloeien en gonzen. Ze barsten open van energie. Ze vertolken de dynamiek en de levendigheid van de stad. Zijn levendige kleuren bezetten in krachtige strepen of brede stippen de ruimte. Het licht van de stad is gelaagd en geladen. Het trekt magnetisch aan.

Verder kunt u tijdens Winter Art 2017 beelden bewonderen van o.a. Michiel van Pinxteren, Léon Vermunt en Marie Thys. Ook Elizabeth Besnier is vertegenwoordigd met nieuwe schilderijen.

Kerstsfeerdagen op Domein Oogenlust
De galerie is evenals alle bedrijven op Domein Oogenlust extra geopend op
zondag 3,10 en 17 december van 10.00-17.00 uur.

Terug naar overzicht