Actueel

Arcadia

Arcadia 13-05-2017

We nodigen u met plezier uit om vanaf zaterdag 13 mei de tentoonstelling ARCADIA te bezoeken. De titel van de tentoonstelling refereert aan paradijselijke en poëtisch gevormde ruimtes die associaties hebben met utopische natuurlijke pracht en harmonie. De deelnemende kunstenaars dragen ieder op hun eigen wijze hun steentje bij aan deze schoonheid in kunst.

Nick Seijkens is een hartstochtelijk schilder die zijn rol als kunstenaar steeds probeert uit te breiden in een voortdurende zoektocht naar verwondering. Het schilderen zelf, het zoeken naar nieuwe technieken en oplossingen, is voor hem misschien wel belangrijker dan het eindresultaat. De hartstocht spat van de soms forse doeken af in heftige explosies van kleur waarbij het lijkt alsof Seijkens vanuit een innerlijke duisternis een weg zoekt naar het licht. Seijkens laat in zijn werk vaak de oude mythen terugkeren en transponeert hun inhoud naar het heden.

Al jaren wordt Rob van Hoek geïnspireerd door het landschap en dan bedoelt hij vooral in cultuur gebracht landschap. Met wild en ruig, hoe mooi dat ook kan zijn, kan hij in zijn werk niet zo veel. Patronen, lijnen, ritme, vlakken, maar ook braak, groen, rijp, gemaaide velden, een bomenrij langs de weg of een eenzame boom op een akker. Het cultuurlandschap is zijn grootste inspiratie bron met natuurlijk de horizon en het schouwspel daar boven, wat de ruimte en de sfeer in belangrijke mate bepaald.

Nieuw in de galerie zijn de bronzen beelden van Inke Zeegelaar. Zijzijn een verbeelding van de mensen om haar heen. In eerdere jaren maakte zij beelden vooral geïnspireerd op dans en beweging. Nu haalt zij haar inspiratie eigenlijk overal vandaan.” Ik zie veel schoonheid in dingen en mensen rondom mij’. Nog altijd zijn de personages vaak actief, bovenal stralen ze veel energie uit.

Ook de beelden van Marieke van Gulik zijn nieuw in de galerie. Deze talentvolle kunstenaar, afkomstig uit een kunstenaarsfamilie, maakt bronzen figuren die spiritualiteit uitstralen en een idyllisch uiterlijk combineren met een krachtige uitdrukking. Zoals ze zelf zegt is het brons in beweging.


Terug naar overzicht