Actueel

WINTERART 2016

WINTERART 2016 19-11-2016

Welkom op Winterart 2016!
19 november t/m 7 januari

Toos van Holstein – Luigi Benzoni- Rietje Geurts – Elizabeth Besnier - Marti de Greef - Nadine Callebaut - Nancy V. De Laps

In de sfeerkamer van de galerie presenteert Toos van Holstein op vrijdag 25 en zaterdag 26 november
25 KARAATS BRILJANT. Toos is verkozen tot Briljanten kunstenaar 2016 en dat wil ze graag met u vieren onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze weekend manifestatie, waarbij zij zelf aanwezig is, toont zij haar nieuwe collectie schilderijen. De koper van een van deze werken ontvangt van Toos een gratis ‘briljant’ naar keuze erbij. Deze briljant is een schilderij van 40 x 40 cm uit een reeks olieverfschilderijen die Toos speciaal maakte voor deze manifestatie. Deze aanbieding geldt alleen in het weekend dat Toos aanwezig is.

De schilderijen en sculpturen van Luigi Benzoni delen allen een element van verborgen energie. Een mysterieuze kracht die doordringt in ieder detail. Ze hebben altijd een vleugje sensualiteit, een nauwelijks waarneembare lach, een uitdrukking van dreigende dubbelzinnigheid.

Met oog voor detail weet Rietje Geurts haar veelal op mens en dier geïnspireerde sculpturen bijzondere kracht en intrigerende spanning te geven.

Elizabeth Besnier prefereert olieverf om haar portretten te vervaardigen. Zij werkt uitsluitend met het paletmes en haar portetten imponeren door de gevoelige uitdrukking en het gewaagde kleurgebruik.

Een opmerkelijk aspect in de beeldhouwkunst van Marti de Greef is de vervorming van het lichaam, die zowel bij mens als dier optreedt. Hij vervormt de dingen naar zijn eigen werkelijkheid.

Het vertrekpunt bij kunstenaar Nadine Callebaut is het eigen denken. Het ligt nooit in haar bedoeling gelijkende afbeeldingen van personen te maken, maar juist innerlijke afbeeldingen van de geest van de mens.

De sculpturen van Nancy V. De Laps zijn schoonheden die met ons communiceren in stilte. De beweging is vaak bevroren in een moment, waardoor de figuren ons aan het denken zetten over de alledaagse handelingen.


Kerstsfeerdagen op Domein Oogenlust
extra openingstijden: Zondag 4, 11 en 18 december
Van 10:00 tot 17:00 uur


Terug naar overzicht