Actueel

Bubbles

Bubbles 15-10-2016

ALEX TIMMERMANS collodium fotografie
JOS VAN BEEK - schilderijen

Tentoonstelling 15 oktober t/m 12 november

Tijdens de najaarssfeerdagen van Oogenlust is op zaterdag 22 oktober vanaf 15.00 uur de feestelijke opening van 'BUBBLES'. Op deze tentoonstelling wordt samen met de aanwezige kunstenaars Alex Timmermans en Jos van Beek, het glas geheven. U en uw vrienden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Alex Timmermans heeft een sterke voorliefde voor oude, fotografische technieken zoals de Collodium fotografie. Dit is een natte plaat techniek uit de negentiende eeuw. Met zijn storytelling foto’s  presenteert deze topfotograaf een serie verhalende, surrealistische zwart-wit foto’s. De geënsceneerde beelden, gelardeerd met subtiele humor, zijn rijk aan details en hebben een diep contrast en een warme toon.

De schilderkunst van Jos van Beek heeft de laatste jaren een enorme verdieping ondergaan. Zijn werk valt op door het heldere, gedurfde kleurgebruik, gekoppeld aan een zichtbare uitstraling van optimisme en levensvreugde. Zijn thematiek sluit sterk aan bij het gewone dagelijkse leven. Fragmenten daarvan zijn vrijwel altijd, in meer of minder herkenbare mate, al dan niet gestileerd, in zijn werk terug te vinden. Ook geheel abstract werk maakt deel uit van zijn oeuvre.

Terug naar overzicht