Actueel

Imaginair

Imaginair 16-10-2015

TENTOONSTELLING - FOTOGRAFIE
16 oktober t/m 15 november 2015


Alex Timmermans
Bart Ramakers
Mirjam Appelhof
Steven Vijverman


De feestelijke opening van Imaginair is op zaterdag 17 oktober om 15.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars. We nodigen u en uw vrienden van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de sfeerdagen op domein Oogenlust is ook de galerie geopend.

Vrijdag 16 oktober 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag 17 oktober 10.00 - 17.00 uur
Zondag 18 oktober 10.00 - 17.00 uurAlex Timmermans heeft een sterke voorliefde voor oude fotografische technieken. Collodium fotografie is een natte plaat techniek uit 1851. Met zijn storytelling foto’s presenteert deze collodium-expert een serie verhalende, surrealistische zwart-wit foto’s. De geënsceneerde beelden, met subtiele humor, zijn rijk aan details en hebben een diep contrast en warme toon.De fotografische taferelen van Bart Ramakers vertrekken meestal vanuit klassieke mythen, legenden en verhalen. Ze vertellen vanuit een hedendaags perspectief fabels van schoonheid en macht, passie en verraad, sensualiteit en brutaliteit, leven en dood. Vaak met een licht ironische, sarcastische of humoristische toets.Het fotograferen is bij Mirjam Appelhof ontstaan in de behoefte datgene te vertalen wat haar bezig houdt. De camera is haar gereedschap tot het maken van beelden, waarbij de weerstand verdwijnt en het proces volledig open ligt. Haar fotoserie is een vertaling van een sterfproces. De dromen die je nog hebt, uit te willen vliegen, je liefde met een bloedend hart achter te laten. Wanneer geef ik me over en waar is nog hoop…Steven Vijverman fotografeert o.a. verlaten cinema’s, theaters en fabrieksterreinen. Ze vertegenwoordigen een vergeten tijdperk dat nog steeds bestaat in onze snel veranderende samenleving. Het zijn moderne ruïnes, vaak bevroren in de tijd en vergeten door de mens, waar verleden en heden elkaar ontmoeten, plekken die overgenomen zijn door de natuur die opnieuw haar plaats opeist.
Haute Cuisine, Art en Design toont tijdens de tentoonstelling lichtobjecten voor binnen en buiten. Haute Cuisine is opgericht door de Leuvenaars Benny Conings en Bernd Tyskens en ze houden zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van lichtobjecten uit polyester. Daarbij geven ze alledaagse voorwerpen een nieuwe betekenis of een nieuwe functie.

Terug naar overzicht