Actueel

Harjo Neutkens

Harjo Neutkens 21-03-2015

Sacrale tekeningen, mineralen en kristallen in een unieke ambiance
In de exporuimte op domein Oogenlust kunt u van 21 maart t/m 18 april 2015 een tentoonstelling bezoeken van Harjo Neutkens. Deze presentatie is door Oogenlust i.s.m. Galerie Hans  Persoon tot stand gekomen en wordt op zaterdag 21 maart om 15.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.

Wetenschap en religie komen in het werk van Neutkens heel dicht bij elkaar. Een theorie over het ontstaan van het universum is in zekere zin een verklaring van iets dat wij niet begrijpen, een oefening in het verklaren van het onbekende. In die zin niet veel verschillend van de verklaringen die een religieus mens zoekt als hij geconfronteerd wordt met dingen die hij niet verklaren kan. Maar altijd is het een oefening in deemoedigheid en schoonheid.

Harjo probeert zijn verwondering die hij ervaart bij het denken over de oorspronkelijke enigma's in zijn tekeningen te verklaren. Recent is Harjo met één van zijn tekeningen genomineerd voor de kunstprijs van de Academie van wetenschappen en heeft Hendrik Driessen, de directeur van museum De Pont deze tekening ook genomineerd voor de prijs. Gedurende deze expositie laat Harjo een aantal drie-en vier meter hoge werken zien. Daarnaast toont hij brede drieluiken; een serie sacrale werken over de ontstaansgeschiedenis van het universum. 

Tegelijk met deze presentatie is er een unieke collectie mineralen en kristallen te bezichtigen.

Terug naar overzicht