Actueel

Jimmy Nelson - Before they pass away

Jimmy Nelson - Before they pass away 22-05-2015

Topfotograaf Jimmy Nelson exposeert op domein Oogenlust
Van 22 mei t/m 20 juni 2015 presenteert Galerie Hans Persoon in samenwerking met Oogenlust een verkooptentoonstelling van de Britse meester-fotograaf Jimmy Nelson. Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de meest prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Na Brussel, London en New York nu te zien op domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.

De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson (1967) reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren. Van de Chukchi in ijzig Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papua. Met zijn scherpe oog en fabelachtige beheersing van de geavanceerde technische camera realiseerde Nelson een reeks ongeëvenaarde meesterwerken.
 
Deze verkooptentoonstelling is meer dan een verzameling topfoto’s. De portretten prikkelen en roepen vragen op. Bezoekers worden uitgedaagd om na te denken over de ander en zichzelf. Sentimenten als bewondering, vervreemding, confrontatie en herkenning laten zich gelden. Laat u verrassen!

Meer informatie over Jimmy Nelson op: www.beforethey.com.
Terug naar overzicht