Actueel

Presentatie Miriam Slaats

Presentatie Miriam Slaats 25-10-2013

Tijdens de tentoonstelling van Ripollés, die nog loopt t/m 16 november, tonen wij op de 1e etage bij Stroeks Academy werken van Miriam Slaats. U bent welkom om een bezoek te brengen aan Domein Oogenlust om haar werk te komen bezichtigen.

Miriam Slaats (1958) is een veelzijdige beeldend kunstenaar van internationale allure. Haar werk is authentiek, inventief en sterk dynamisch. Zij exposeert in gerenommeerde galeries in velerlei landen binnen Europa, zoals Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook buiten Europa is haar werk te bewonderen. Overal worden haar schilderijen enthousiast en met hoge waardering ontvangen.

Haar werk is zowel lichtvoetig als diepzinnig en dringt door tot het wezen der dingen. Het is speels en serieus, concreet en abstract. Deze gelaagdheid is ook representatief voor haar eigen proces als kunstenaar. Miriam zegt: “Groeien is dichter bij je ziel komen. Ik maak in mijn werk intimiteit, intensiteit en mildheid zichtbaar”. Haar eigen creatief proces komt nadrukkelijk tot uitdrukking in elk kunstwerk, er is sprake van een uitkristallisering en gerijptheid. Miriam voltooide in 1988 de opleiding Grafische en Publiciteitsvormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht.

Terug naar overzicht