Actueel

Kleurrijk overwinteren

Kleurrijk overwinteren 01-12-2012

Beeldend kunstenaar Sjaak Smetsers  creëert fabelfiguren.  Deze wezens met fraai afgewerkte ‘huiden’ worden heel bewust geconstrueerd.  Sjaak assembleert stap voor stap zijn unieke figuren. Hij stelt ze samen uit sterk verschillende en soms zelfs tegenstrijdige materialen . Hij giet zelf brons; bewerkt tevens koper, staal of (zilver)tin, (ver)smelt diverse soorten glas,  vernuftig bladgoud, bladzilver en metaalfolie toe  en vervaardigt ook functioneel in te passen keramiek. Zijn beelden zijn een lust voor het oog.
 
Anneke Peereboom laat zich inspireren door het leven in de stad Amsterdam. Het water, de boten door de stad, het licht van het langsstromende water en de gebouwen.  Er heerst luchtigheid in de schilderijen. Dat is nogal opmerkelijk, omdat de onbevangen ondertoon niet gekoppeld is aan een snelle, vlotte toets. De schilderijen zijn namelijk het resultaat van een langdurig proces. De huid van de doeken verraadt een schilderwijze die niet los gezien kan worden van veelvuldig overwegen. Schilderen, overschilderen, toevoegen, wegnemen en opnieuw nuanceren leiden uiteindelijk tot verhalende composities ,die warmte uitstralen.

Noël H. is een uit Parijs afkomstige kunstenaar. Hij heeft een klassieke kunstopleiding gehad. Gaandeweg heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij maakt veel werken met gemengde technieken en gebruikt daarvoor ook niet voor de hand liggende materialen. Hij gebruikt bijvoorbeeld veel afgedankte voorwerpen  en geeft ze in zijn werk weer een nieuw leven. Zijn verrassende werk straalt enerzijds poëzie uit en aan de andere kant ook een lichte ironie.

Ripollés is voor de meesten van u geen onbekende. Een mediterrane kunstenaar met een enorme vitaliteit  en joie de vivre. Dit jaar is hij 80 jaar geworden. Op deze tentoonstelling presenteren wij nieuwe etsen, prachtige olieverfschilderijen en beelden. Zijn energie vindt zijn weerslag in al zijn werken, die dan ook een enorm positivisme en optimisme uitstralen. Kortom, een prachtige collectie in zijn jubileumjaar.

Boheems glas!
Onze collectie is weer uitgebreid met mooie beelden en objecten in kristal uit de befaamde regio in Tsjechië.
In het openingsweekend bent u van harte welkom op zaterdag 1 december van 10.00- 17.00 uur en op zondag 2 december van 14.00-17.00 uur.  Extra Koopzondag op 15 december.


Terug naar overzicht